OSS/FAQ: El-ladcykler

Cyklen er naturligvis CE-typegodkendt, har stelnummer, lever fuldt ud op til både dansk lov samt cyklistforbundets retningslinjer. Se eventuelt https://www.cyklistforbundet.dk/alt-om-cykling/lov-og-regler/udstyrsbekendtgorelse/

Alt afhængigt af model svinger det mellem 50 og 60 kilo, og alle har en lasteevne på 100 kilo i kassen + fører. Du kan altså snildt have fire børn med på tur, bare du har husket at montere seler til dem alle.

Den kan køre 40 kilometer alt afhængig af vejr, vægt og terræn. Skal du ud på længere ture, og har mulighed for at oplade undervejs, kan du medbringe den medfølgende oplader.

Hvis batteriet er helt afladet tager en fuld opladning 4-5 timer. Du kan roligt lade opladeren sidde i, da den selv slår fra, når batteriet er fuldt opladet. Vi anbefaler, at du sætter cyklen til opladning, når batteriet kun har omkring 30 procent strøm tilbage. Husk at lade på batteriet mindst én gang månedligt – ellers kan cellerne dø.

Der er to års reklamationsret på cyklen i henhold til dansk lovgivning. Sideløbende yder vi garanti på mekaniske dele såfremt vores retningslinjer for eftersyn er overholdt. Det vil blandt andet sige efterspænding efter 100 km og igen efter 300 og 700 hos en autoriseret cykelhandler. Garantien gælder ikke sliddele – dog yder vi garanti for mekaniske fejl på batteriet i tre måneder. Vi yder også ti års garanti på stelbrud. Se i øvrigt vores handelsbetingelser for yderligere info.

Nej, desværre ikke. Men tjek med dit eget forsikringsselskab, hvad de tilbyder af tillægsforsikringer, og hvad der indgår i din indboforsikring.

Ja, du kan sagtens få lavet en folie til kassen, hvilket mange virksomheder i forvejen benytter sig af. Du kan også købe en cykel med en fryser monteret, hvis du vil cykle rundt og sælge is 🙂 Kontakt os gerne for specielle ønsker.

Vores danske stelnumre begynder altid med WBCD efterfulgt af fire tal og et bogstav. Det sidste tal indikerer produktionsåret. 2022 er fx T. Således kan du altid se, om du har en original Wildenburg el-ladcykel, og hvornår den er produceret.

Ja, vi har alle dele til cyklen på vores danske lager, som kan leveres fra dag til dag. Du kan selv bestille reservedele og tilbehør her på hjemmesiden.

Det er forskelligt, alt efter model. Fælles er dog, at det er tyverisikret med lås. Batteriet er CE-, GS- & TÜV-godkendt, og er beskyttet mod vind og vejr i en unikt designet kasse af hård plast.

Ligesom med alle andre batteridrevne forbrugsprodukter, vil det altid være et spørgsmål om, hvor meget det bliver brugt. Det helt korte svar er et sted mellem seks måneder og fem år. Men jo mere vægt, du har på cyklen, og jo oftere du bruger den, spiller en stor rolle. Det er også vigtigt, at batteriet altid tages med indenfor, og ikke opbevares under fem grader eller i øvrigt udsættes for ekstreme varme- eller kuldegrader. Se din manual for mere info. Du kan altid købe et ekstra batteri på vores hjemmeside.

Det er forskelligt fra model til model. Se nærmere i din manual. Husk altid at notere dit stelnummer ned i tilfælde af tyveri, hvis du ikke køber en lås af os med medfølgende låsebevis. Politiet og dit forsikringsselskab vil spørge efter det.

I Danmark er der en lovmæssig begrænsning på 25 km/t ved brug af cykler med elektrisk hjælpemotor, hvilket er forudindstillet fra fabrikken. Hvis du slår motoren fra er det naturligvis muligt at opnå en højere hastighed – især ned ad bakke! Cyklen kan heller ikke køre af sig selv, uden at du træder pedalerne rundt. Til genæld er der en Walk-assist-funktion, som gør det lettere for dig, når du trækker cyklen.

Nej, men vi anbefaler en forsikringsgodkendt stellås, som vi forhandler som tilkøb til din cykel. Se din manual for vejledning. Mange foretrækker også at supplere med en kraftigere kædelås med høj nedbrydningstid for også at sikre forhjulene. Se vores udvalg her.

En Wildenburg-ladcykel er en kvalitetscykel, men vi har strøget de fleste fordyrende mellemled. Vores forretning er baseret på mængdesalg, og ikke enkeltsalg.

Ja, selvfølgeligt kan du det. Men på grund af den højere transport-/fragtpris og færgebillet, skal du betale et tillæg udover den almindelige fragtpris. Du bestiller selv fragttillæget sammen med din cykel.

På alle vores modeller benytter vi udelukkende hydrauliske skivebremser både for og bag. Det er din sikkerhed for en pålidelig bremse, der ikke kræver meget vedligehold, og samtidigt bremser lige – i modsætning til andre bremsetyper.

Vi har løbende forbedret vores produkter, så de er så modstandsdygtige som muligt overfor det omskiftelige nordeuropæiske klima med kolde og våde vintre. Blandt andet er alle synlige/eksponerede dele rustfrie. Se næste spørgsmål for mere info. Ligesom med en almindelig cykel anbefales det dog at stille din ladcykel i tørvejr, eller beskytte den med et heldækkende garagecover (regndækken).

Stellet er af galvaniseret jern, hvilket er at foretrække fremfor fx aluminium på en el-ladcykel. Sådan opnås højere styrke, stabilitet og afstivning, som er nødvendig for at kunne bære 150 kilo (målt på akseltryk).  Kassen er af træ. Cyklen har fået hele fem overfladebehandlinger: Maling, lakering, anti-rustbehandling og anti-stenslagsforsegling samt træbeskyttelse af kassen.

Med to bænke monteret, kan der fastspændes fire børn med de medfølgende Y-seler. Herudover kan du købe et barnesæde til bagagebægeret, hvilket dagplejere ofte benytter sig af. Bemærk at ikke alle barnesæder passer på det brede bagagebæger, så køb for en sikkerheds skyld sædet igennem os. 

Helt klart ja! Vi har fået specialudviklet et isofix-beslag, så du kan montere en autostol i kassen lige så let som i en bil. For de fleste forældre skaber det samtidig tryghed at kunne se barnet foran sig frem for at have det siddende bagpå.  Vi kan også anbefale de populære Melia-stole til formålet.

Vi anbefaler at få lavet eftersyn og får efterspændt el-ladcyklen efter max 100 km, og igen efter max 300 og max 700 km hos en autoriseret cykelforhandler. Dette skal være dokumenteret opfyldt i forhold til en evt. garantisag (få cykelhandleren til at stemple din manual eller gem kvitteringerne). Det anbefales i øvrigt til enhver tid at følge vores skriftlige anvisninger for ikke at komme til at misligholde cyklen.

Du vil som regel kunne få foretaget reparationer hos din lokale cykelhandler.

Hvis der er tale om en garantisag, så laver du en forudgående aftale med os, INDEN du får cyklen lavet, derefter sender du et foto af din kvittering – og vupti – så tilbagebetaler vi dig over MobilePay eller kontooverførsel med det samme.

Skulle der mod forventning opstå mekaniske skader inden for garantiperioden, vil vi som oftest hjemtage cyklen til reparation på eget værksted.

Husk at få foretaget serviceeftersyn efter hhv. 100 og 300 km for at leve op til kravene om fortsat garanti.

Ja, du kan sagtens selv justere højden på styrestangen fra 112 cm til 128 cm.